Pressmeddelanden

Vill du veta mer om vad som händer hos oss? Här kommer vi att publicera pressmeddelanden.
Du kan inom kort också ladda ner relevanta foton.

2017-06-30

Nyskapande luftvärmeteknik från Active Green sänker energiförbrukningen med upp till 80%

Världen står inför stora utmaningar för vår energiförsörjning. Att öka verkningsgraden, att öka flexibiliteten i våra uppvärmningssystem är en av utmaningarna för att klara klimatmålen.

Svenska Active Green lanserar nu en ny banbrytande och innovativ teknik som är betydligt effektivare än all traditionell teknik som idag används i våra uppvärmningssystem.

Tekniken kallar Active Green för Synkrotron Energi, direkt konkurrerande till värmepumpsteknik men med ett betydligt högre utbyte.

Bättre SCOP-värde i alla väder

Med Synkrotron Energi nås en värmefaktor motsvarande ett SCOP-värde på 8-12 oavsett om det är en utomhustemperatur på -25°C eller + 25°C.
Konkurrerande värmepumpsteknik når endast ett SCOP-värde på 3,5-5,5 och är minst effektiv under den kalla årstiden. Beroende på vilken slags uppvärmning du har idag kommer du att minska din energiförbrukning med upp till 80%.

Nu lanseras Active Greens första luftvärmare i Sverige, Norge och Finland.

Pegasus – för villor, kontor och mindre byggnader.
Hercules – för större byggnader som lagerlokaler, större bilhallar och verkstäder.

I luftvärmarna behövs inga kylmedier eller andra kemikalier

Active Greens luftvärmare påverkar inte miljön negativt på något sätt. Det är ett helt slutet system och utan några miljöpåverkande kemikalier. Däremot påverkar det vår miljö på ett högst positivt sätt.


Om Active Green Sweden AB

Active Green grundades 2009 och har sin bas och sitt huvudkontor i Göteborg. Fram till 2017 var Active Green ett utvecklingsbolag som lade all kraft på att utveckla en teknik som radikalt minskar förbrukningen av energi.

Under åren har företaget utvecklat en rad produkter som sedan testats i olika sammanhang och applikationer. Active Greens teknik har redan med stor framgång använts i Tyskland där över 20 000 vattenvärmare för golvvärme har installerats.

Vårt systerföretag Active Power Sweden ansvarar för produktion. Tillverkning av de viktigaste komponenterna sker i Sverige, slutmontering sker i en modern fabrik i Milano, Italien.


Bilder

De flesta av våra bilder finns i högupplöst format. Vi hjälper dig gärna och tar fram de bilder du är intresserad av. Bilderna får användas i redaktionellt sammanhang. Om du inte tänkt använda vårt pressmaterial till redaktionellt innehåll behöver du först vårt godkännande.