Vår teknik

Synkrotron Energi

”Vi jobbar med Synkrotron Teknik. I ett magnetiskt fält aktiveras, accelereras laddade partiklar. De laddade partiklarna ökar i antal, de når en hög energinivå och när de bromsas upp avger de sin energi i form av värme. Processen kallar vi Synkrotron Energi.”

Våra luftvärmare ger alltid samma höga verkningsgrad oavsett vilken temperatur det är utomhus.


Dessutom har våra luftvärmare ingen utomhusdel som är platskrävande och med störande ljud.


Oavsett vilken uppvärmningslösning du har idag kommer du att sänka din energiförbrukning. Allra mest om du har direktverkande el och ungefär hälften om du har valt luftvärmepump.

Energieffektiv teknik som sänker energiförbrukningen med 80%

Tänk om vi radikalt kan minska energiförbrukningen i landet?

Vad händer då med de globala klimatmålen? Active Green har utvecklat en miljövänlig luftvärmare som vänder helt upp och ner på vårt sätt att värma upp hem och industrilokaler. Den bygger på synkrotron teknik. Det låter ganska komplicerat, men är enkelt och framförallt banbrytande. Kanske det största som har hänt sedan mobiltelefonen fick plats i fickan.Omvälvande teknik utan glädjekalkyler.

Med Active Greens omvälvande synkrotronteknik värmer du huset med mer än 80% mindre energiförbrukning, jämfört med direktverkande el och med upp till 50% mindre jämfört med en luftvärmepump. Siffrorna är häpnadsväckande. Och då kan man förstås fråga sig. Är det för bra för att vara sant? Svaret är nej. Det finns inga glädjekalkyler.Minska dina uppvärmningskostnader radikalt.

Genom att öka verkningsgraden i våra uppvärmningssystem kan du minska dina uppvärmningskostnader på ett förbluffande sätt och vi kan gemensamt bidra till att minska vår påverkan på klimatet och på så sätt klara de globala klimatmålen som världens länder har kommit överens om.

Vi har kommit närmare lösningen på klimatfrågan. Närmare 80%.

I våra luftvärmare behövs inga kylmedier eller andra kemikalier

Våra luftvärmare påverkar inte vår miljö negativt på något sätt. Det är ett helt slutet system utan miljöpåverkande kemikalier. Däremot påverkar det vår miljö på ett högst positivt sätt.


Beroende på vilken slags uppvärmning du har idag kommer du att minska din energiförbrukning med upp till 80%.


När fler och fler övergår till att värma villor, kontor, lagerlokaler, verkstäder och hundratusentals andra byggnader med Active Green luftvärmare talar vi om ett helt nytt synsätt som nästa generation kommer att tacka oss för. Låt oss drömma tillsammans och hjälpas åt att lösa världens klimatproblem.

Active Green Sweden AB


Traktorgatan 11

442 40 Kungälv

Sverige

Kundtjänst


info@activegreen.se


TELEFON

+46 - 30 35 85 86

Dagens alla värmepumpar har ett SCOP-värde på mellan 3,5–5,5. Under den kalla delen av året avger luftvärmepumpar låg värmeenergi samtidigt som värmebehovet är som störst. Under den varma årstiden är det tvärtom.


Med Active Greens teknik erhåller man samma avgiven energi oberoende av klimatzon och årstid. Det spelar ingen roll om det är -25°C eller +25°C. Våra produkter har en värmefaktor motsvarande ett SCOP-värde på 8–12.